Най-високото българско знаме ще се вее на Роженските поляни. Причината -

...
Най-високото българско знаме ще се вее на Роженските поляни. Причината -
Коментари Харесай

Най-високото българско знаме ще се вее на Роженските поляни

Най-високото българско знаме ще се вее на Роженските поляни. Причината - мястото е най-подходящо за създаване на основата, която ще държи 111-метровия стълб. Идеята за издигането на най-големия стълб за национално знаме в Европа стартира в Деня на националните будители, написа Нова телевизия.

„ Квадратурата на самата площадка, върху която ще бъде построен пилонът, е малко над 200 квадратни метра. В основата си самият стълб, като железно оборудване, ще бъде към 3 метра ”, изясни основателят Симеон Караколев.

Знамето, което ще се вее, ще е с внушителни размери и дарба да устоя на капризите на времето. „ Все още търсям допустимо най-здравия плат, тъй като това знаме ще е 40 метра дълго и над 20 метра необятно ”, изясни Атанаска Велчева.

Атанаска е притежател на първата българска компания със документ за възпроизвеждане на българското национално знаме у нас. Трибагреникът за Рожен ще се шие в Първомай. „ Трудно. Но съм уверена, че ще го създадем ”, безапелационна е Велчева.

Тя има опит в шиенето на българския трикольор с огромен мащаб. Преди три години беше направено българско знаме за Роженския събор, което се простираше на повърхност от един декар. Това знаме се пази и сега в Първомай му вдъхват нов живот.

Засега проектите, в случай че се съберат средства, са най-големият трикольор да се развее на Роженските поляни през месец юли идната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР